Antreprenorii din țară, interesați să-și exporte marfa în UE și CSI

Antreprenorii din țară, interesați să-și exporte marfa în UE și CSI

Agenții economici interesați să-și exporte marfa în Uniunea Europeană, CSI și alte piețe din lume vor avea parte de 12 sesiuni practice timp de un an, în vederea extinderii competențelor și creșterii nivelului de competivitate, în cadrul programului „Export Morning”, lansat pe 25 aprilie curent. 

„Prin susținerea acestui eveniment sperăm să ajutăm antreprenorii moldoveni să aibă o prezență mai mare pe piața Uniunii Europene – cea mai mare piață din lume. Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător oferă un șir de oportunități de a crește volumul exporturilor și de a spori calitatea produselor moldovenești și vreau să subliniez că de la crearea ei, Republica Moldova a înregistrat succese mari într-un timp foarte scurt. Totuși, ne dorim ca aceste oportunități să fie valorificate pe deplin de exportatorii din Moldova”, a declarat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Astfel, primele sesiuni „Export Morning” vor fi dedicate țărilor din Uniunea Europeană – principalul partener comercial al țării noastre. Republica Moldova deja a înregistrat rezultate bune în ceea ce privește reconfigurarea exporturilor: circa 70% sînt astăzi orientate către UE.  Prezentarea piețelor de export din UE va continua în cadrul următoarelor sesiuni „Export Morning”, care vor viza Polonia, Bulgaria, Franța și Germania.

Sesiunile se vor desfășura lunar, în prima parte a zilei, iar fiecare dintre ele va fi dedicată unei țări, identificate drept piață de desfacere prioritară pentru Republica Moldova. Fiecare destinație de export va fi prezentată prin prisma descrierii pieței cu amănuntul, a piețelor de nișă, a vînzărilor pe piețele B2B și B2C, a profilării concurenților și a istoriilor de succes.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load