COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alocațiile sociale de stat pentru unele categorii ale populației vor fi majorate

Alocațiile sociale de stat pentru unele categorii ale populației vor fi majorate

Alocațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități și persoane vîrstnice, care nu îndeplinesc condițiile necesare pentru obținerea dreptului la pensie, vor fi majorate cu 40 și respectiv 30 la sută, potrivit unui proiect de lege, avizat pozitiv astăzi de guvern. Proiectul a fost prezentat cu titlu de inițiativă legislativă de un grup de deputați, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, majorările vizează circa 21 mii de beneficiari de alocații de stat. În urma majorării, cuantumul alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii va constitui 80 la sută din cuantumul pensiei minime pentru această categorie de persoane, iar pentru persoanele vîrstnice va reprezenta 50 la sută din cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă, stabilit anual de către guvern.

Calculele estimative arată că implementarea proiectului de lege implică cheltuieli financiare anuale suplimentare în sumă totală de 79,6 milioane de lei pentru anul 2020, circa 83,2 milioane pentru anul 2021 și 87,4 milioane de lei pentru anul 2022. Mijloacele financiare respective sînt prevăzute în proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2020-2022.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load