COVID-19 în MOLDOVA

Un parașutist a sărit dintr-un avion alimentat cu energie solară (VIDEO)

Un parașutist a sărit dintr-un avion alimentat cu energie solară (VIDEO)

Premieră mondială, marți, cînd un parașutist a sărit dintr-un avion alimentat cu energie solară. Aeronava a zburat pînă la o înălțime de 1.520 de metri deasupra vestului Elveției, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea energiei regenerabile, iar avionul prototip cu două locuri a efectuat zborul de test în condiții atmosferice favorabile. Parașutistul Raphael Domjan a atins o viteză de 150 de kilometri pe oră în timpul săriturii.

“Astăzi au avut loc mai multe premiere, dar cea mai importantă este aceea că, pentru prima oară, cineva sare dintr-o aeronavă electrică. Şi este un fapt care schimbă viitorul acestui sport pentru paraşutişti.


Este pentru prima dată când am făcut paraşutism solar, m-am ridicat cu ajutorul energiei provenite de la celulele solare ale avionului”, a declarat Raphael Domjan, iniţiatorul proiectului SolarStratos şi copilotul avionului. Echipa intenționează ca în 2022 să realizeze un zbor la mare altitudine alimentat exclusiv cu energie solară, în încercarea de a ajunge în stratosferă, la o altitudine de 20.000 de metri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load