Toată lumea consumă somon, însă nu este cel mai sănătos pește cu omega3

Toată lumea consumă somon, însă nu este cel mai sănătos pește cu omega3

Omega3 sunt acizi grasi esentiali pentru creierul uman si pentru functionarea propice a sistemului nervos. Mai mult, acizii grasi omega3 ajuta la sanatatea inimii, scad nivelul trigliceridelor, tensiunea arteriala si previne aparitia placii pe arterele sangvine.

Nutritionistii si medicii recomanda o dieta care sa contina peste cel putin de doua ori pe saptamana, in special pesti care sa aiba omega3 in cele doua forme ale sale (DHA si EPA).

Iata care sunt cei mai sanatosi pesti care contin omega3.

Hering

Heringul este de multe ori conservat si servit ca aperitiv, insa il poti gati si la gratar sau la cuptor. Heringul nu contine doar omega3, ci si proteine, calciu, magneziu, potasiu, vitamin B-12 si seleniu.

Somon

Somonul poate fi gatit la cuptor, sotat sau il poti adauga in salate si sandwich-uri. Somonul este bogat in proteine, magneziu, potasiu, vitamina B-12 si vitamina A.

Macrou

Macroul este de cele mai multe ori conservat sau afumat, insa file-urile de macrou pot foarte bine sa fie preparate la cuptor sau la grill. Dincolo de omega-3, macroul mai are vitamina B-12, seleniu, magneziu, fier si potasiu, plus o multime de proteine.

Sardine

Uleioase si foarte gustoase, sardinele se gasesc, de obicei, in conserve si pot fi servite pe post de aperitive. Insa sardinele mai pot fi gatite si la cuptor sau la grill. Ele sunt bogate in vitamina D si calciu.

Hamsii

Hamsiile se gasesc, deseori in conserve. Insa hamsiile proaspete se pot gati la gratar. Ele sunt bogate in proteine, calciu, potasiu, seleniu, vitamina B-12.

Halibut

Halibutul este un peste excelent pentru persoanele care nu agreeaza foarte mult mirosul de peste oceanic. Halibutul este bogat in omega3, insa are, totodata, si proteine si potasiu.

Pastrav curcubeu

Iata un alt peste recomandat persoanelor carora nu le place mirosul de somon sau ton. Pastravul este bogat in omega3, proteine, calciu si magneziu.

Ton

Tonul poate fi preparat la gratar, la aburi sau la grill. Este, insa, la fel de bun si conservat. Tonul contine, pe langa acizii grasi omega3, proteine, magneziu, potasiu, vitamina B-12.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load