COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte

Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte

Sărbătorile Pascale sînt motiv de bucurie, de relaxare, de întîlnire cu cei dragi. Din păcate, multe dintre noi avem tendinţa să ne relaxăm şi la capitolul alimentaţie sănătoasă şi să ne răsfăţăm la mesele copioase din familie.

CSID ne învaţă ce trebuie să facem pentru a nu acumula kilograme în timpul meselor.

Cu prea mult cozonac (mai ales cel cu umplutură serioasă cu nucă şi cacao), pască (cu muultă brînză dulce şi număr maxim de stafide), multe ouă roşii, friptură grea de miel, ca să nu mai aduc în discuţie figurinele pascale din ciocolată (care variază între 500 şi 1000 de calorii în funcţie de mărimea oului sau a iepuraşului nevinovat).

Şi toate aceste excese se vor vedea în săptămîna de după Paşte cînd ne vom urca timide pe cîntar şi vom realiza că toate cele enumerate mai sus s-au depus pe şolduri, pe talie şi, da, parcă şi obrajii sînt mai plini, iar posteriorul a crescut în dimensiune şi nu mai încape în blugii preferaţi. Pentru a nu cădea în capcana kilogramelor în plus cîştigate rapid în timpul Sărbătorilor de Paşte sau pentru a nu te lupta cu indigestii sau crize de bilă, iată 5 trucuri care te pot ajuta să îţi păstrezi greutatea şi să ai o digestie liniştită de Paşte.


Scapă de dulciurile ispititoare!

Doar pentru că e Paştele şi se mănîncă în familie pască, ouă de ciocolată şi cozonac, nu înseamnă că trebuie să accepţi tot ce ţi se oferă. Refuză politicos sau, dacă ai primit astfel de cadouri ispititoare, scapă de ele. Oferă-le şi tu cadou, la rîndul tău! Eventual spune apropiaţilor să nu îţi facă niciun cadou caloric. Dacă după ce ai gustat din cozonacul delicios al mamei, te trezeşti că îţi pune unul la pachet, refuz-o politicos. Dacă, totuşi, nu reuşeşti să o convingi şi te-ai pricopsit cu cozonac, pască şi ouă sau iepuraşi de ciocolată, fă-i cadou. Dacă nu ai cui, fă o bucurie unui om amărît de pe stradă. Sigur se va bucura. Dacă vei lăas astfel de dulciuri prin bucătărie, tot le vei mînca la un moment dat, mai devreme sau mai tîrziu. În concluzi, scapă de ispită!

Caută variante cu mai puţine calorii

Poţi găsi variante de ouă sau iepuraşi de ciocolată din ciocolată neagră, deci cu mai puţine calorii. Nu te arunca la produsele cu cel mai mare număr de calorii. Sau, poţi mînca un ouşor de ciocolată... cel mai mic dintre toate! Sau îţi poţi ruga mama să facă un cozonac cu mai puţină umplutură sau o pască mai dietetică ( cu mai puţin zahăr, doar brînză dulce cu stafide).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load