TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O călugăriță din Franța - cea mai bătrînă locuitoare a Europei

O călugăriță din Franța - cea mai bătrînă locuitoare a Europei

Potrivit unuia dintre angajații instituției în care locuiește franceza, în ciuda statutului de longevivă, ea este încă „foarte cochetă”.

Franţuzoaica, sora Andre, care a împlinit 115 ani în februarie a acestui an, a devenit oficial cea mai bătrînă locuitoare din Europa. Despre aceasta scrie ziarul Le Parisien.

Sora Andre, al cărui nume real este Lucille Randon, s-a născut în anul 1904. În tinerețe, a lucrat ca guvernantă, iar după aceea a fost asistentă la spital, după care s-a călugărit și a devenit sora Andre (în comemorarea fratelui său dat dispărut). În februarie, în ziua cînd a împlinit 115 ani, a primit o scrisoare personală de la Papa de la Roma și un cadou: mătănii binecuvîntate de Sfîntul Scaun.


Acum sora Andre locuiește pe Coasta de Azur și este cetățean de onoare al orașului Toulon.

- Mă mișc numai într-un scaun cu rotile și nu văd aproape nimic. Fericirea mea zilnică este posibilitatea de a mă ruga”, a spus ea.

Potrivit publicației, călugărița este vizitată în mod regulat de nepotul ei, precum și de un bărbat în vîrstă de 90 de ani, căruia i-a fost cîndva guvernantă. Potrivit unuia dintre angajații instituției în care locuiește franțuzoaica, „legăturile dintre ei sînt de neîntrerupt”. El a mai menționat că „sora Andre este foarte cochetă, îi place ciocolata și nu lipsește niciodată de la slujba religioasă”.

Menţionăm că sora Andre a primit automat titlul de cea mai bătrînă locuitoare din Europa. Precedenta deţinătoare a titlului, italiana Maria Giuseppa Robucci-Nargiso a murit în iunie, curent, la vîrsta de 116 ani.


Cît despre cea mai bătrînă femeie din lume, acest titlu îi aparţine japonezei Kane Tanaka, care s-a născut la 2 ianuarie, 1903.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load