Fisticul te scapă de stres

Fisticul te scapă de stres

Ai fost stresat în ultima perioadă? Fisticul este soluţia potrivită pentru a scăpa de stările de stres fără ca organismul să fie afectat, spun oamenii de ştiinţă americani în studiul publicat în Jurnalul Medical ,,Hipertensiunea”.


Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA, afirmă că doar o mînă de fistic ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace în situaţiile dificile.


Pe perioada studiului, participanţii au consumat mai multe alimente sănătoase. O parte dintre ei aveau inclus fisticul în alimentaţia zilnică, în timp ce ceilalţi mîncau alte alimente.


După ce le-a verificat la toţi răspunsurile cardiace şi i-au spus mai multor teste aritmetice, cercetătorii au observat că participanţii care au consumat fistic aveau o valoare mai redusă a tensiunii arteriale.


Evenimentele zilnice, precum termenele limită sau discursurile în public, duc la apariţia stărilor de stres, dar şi la oscilaţii ale tensiunii arteriale. Deşi pînă acum nu am avut o dovada concretă în acest sens, rezultatele obţinute de la cercetare au arătat că alimentaţia zilnică influenţează în mare măsură starea de sănătate, dar şi cea psihică.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load