COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă dacă miroşi o floare de liliac

Ce se întîmplă dacă miroşi o floare de liliac

Deşi nu este o floare, ci un arbust înrudit cu măslinul şi iasomia, liliacul este una dintre cele mai populare flori de primăvară, cu un parfum delicat, subtil şi persistent.

Mirosul său ispititor, asemenea celui de trandafir, crin sau tuberoză, a devenit preferatul multor producători de parfumuri sau cosmetice bucurându-se de o faimă internaţională.

Supranumit "floarea memoriei", oamenii spun că mirosul său trezeşte amintiri de mult uitate, care pot fi retrăite în amănunt.

Liliacul semnifică misterul iubirii, care poate face ca o persoană să uite de sine în dragostea pentru altul. De aceea, în funcţie de culorile sale, liliacul poate să transmită mesaje de dragoste sau sentimente prieteneşti, potrivit gradinamea.ro.Florile galbene semnifică o nelinişte referitoare la sentimentele iubitei, şi prin urmare necesită în mod obligatoriu un răspuns lămuritor. Florile roz sunt interpretate că un reproş iar cele mov sau lila-violet, folosite mai ales în cadrul logodnei, ca o mărturisire a încrederii.


Liliacul mai este şi un simbol al atracţiei irezistibile, de aceea tradiţia populară spune că trebuie purtat de fetele care vor să se căsătorească pentru a chema ursitul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load