Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

Un zîmbet frumos și sănătos nu poate fi menținut decît cu o grijă atentă – trebuie să alegi cu grijă periuța, pasta de dinți, apa de gură, ața dentară, să mergi la dentist periodic și să ai, desigur, un stil de viață echilibrat.

Însă, în ciuda a tot ceea ce știam pînă acum, zilele acestea am aflat că un lucru banal pe care foarte mulți dintre noi îl facem după periaj, mulți la indicațiile medicului stomatolog, ne-ar face mai mult rău decît bine.

Este vorba despre clătitul cu apă de gură. Deși acest obicei este unul cît se poate de sănătos pentru zîmbetul nostru, mulți spun că apa de gură nu ar trebui folosită niciodată după periaj, ci la o jumătate de oră după acesta sau între periaje.

Explicația se pare că stă în faptul că apa de gură „spală” toate substanțele benefice din pasta de dinți, substanțe care ar trebui să acționeze asupra dinților noștri imediat după periaj. Conform site-ului shefinds.com, apa de gură nu face altceva decît să anuleze efectul pastei de dinți, dacă este folosită imediat după periaj. De aceea, aceasta ar trebui folosită separat, unica.ro.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load