COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Taxarea electronică în transportul public, pe lista de lucru a primăriei

Taxarea electronică în transportul public, pe lista de lucru a primăriei

Două comisii din cadrul municipalităţii urmează să elaboreze proiecte din domeniul transportului și a parcărilor din oraș și anume: implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public şi elaborarea conceptului de parcări și parcaje auto în capitală.

În acest sens, Consiliul municipal Chişinău a aprobat crearea a două grupuri de lucru care vor definitiva documentele.

Sistemul privind taxarea electronică în transportul public urmează a fi implementat în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, pe toate rutele de autobuz și troleibuz din municipiul Chişinău. Acesta va include toate categoriile de călători care utilizează serviciile municipale de transport şi va oferi modalități alternative de validare a călătoriei, prin utilizarea diferitor tehnologii: carduri inteligente, personalizate sau bancare; telefon mobil, QR-cod etc. și călătorii ocazionale (bilete de unică folosință).

Proiectul Conceptului parcărilor și parcajelor auto cu plată urmează să fie elaborat pînă în data de 31 august curent. Acesta va conţine propuneri în vederea creării/modificării cadrului normativ, ce vizează domeniul parcărilor și parcajelor auto cu plată. Grupul de lucru va organiza şi consultări publice pe marginea documentului.


Totodată, comisia responsabilă de proiectul privind taxarea electronică în transportul public, urmează să identifice criteriile și metodele de aplicare a parteneriatului public-privat și să aprobe condițiile generale de realizare a proiectului.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că proiectele de infrastructură şi modernizare a transportului urban, reprezintă o prioritate pentru administrația publică locală.

Cu referire la taxarea electronică în transportul public, primarul general a declarat că acest proiect a fost tergiversat ani la rînd, de aceia acum sînt necesare măsuri urgente, pentru a crea condiţii mai bune pentru locutorii capitalei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load