COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Serviciile municipale au raportat primarului general despre profilaxia coronavirusului

Serviciile municipale au raportat primarului general despre profilaxia coronavirusului

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a convocat în seara zilei de vineri o ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale. S-a discutat despre măsurile de prevenire a coronavirusului.

Conducătorii subdiviziunilor și întreprinderilor municipale au raportat primarului despre situația privind acțiunile întreprinse în vederea profilaxiei îmbolnăvirilor cu coronavirus, modalitatea de intervenție a structurilor municipale la înregistrarea posibilelor cazuri de îmbolnăviri, nominalizarea spitalelor în care vor fi tratați bolnavii, instruirea personalului, dotarea cu medicamentele necesare, consumabile și dezinfectanți. De asemenea, subdiviziunile din domeniul social și cele prestatoare de servicii publice au raportat despre măsurile igienice întreprinse privind prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirusul de tip COVID-19.

”Am primit asigurări din partea șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, că toți directorii de școli și grădinițe au fost informați referitor la măsurile de profilaxie a virusului de tip nou, impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Toate instituțiile dispun de soluții dezinfectante, iar în școli au fost distribuite materiale informative (stikere) despre spălatul corect pe mîini. De asemenea, Direcția a făcut recomandări referitor la evitarea deplasărilor în străinătate și amînarea matineelor de primăvară în instituțiile preșcolare sau organizarea acestora cu mai puțini vizitatori”, a menționat Ceban.


Șefii de la întreprinderile municipale de transport public au declarat că personalul din subordinea lor este instruit și trece controlul medical zilnic. Unitățile de transport sînt dotate cu recipiente ce conțin substanțe dezinfectante, iar după fiecare rotație a troleibuzelor și autobuzelor de rută, precum și la stațiile terminus se face igienizarea suprafețelor din interiorul vehiculelor. De asemenea, la sfîrșitul zilei de muncă, unitățile de transport sînt spălate.

”La solicitarea responsabililor subdiviziunilor municipale, am cerut achiziționarea de dezinfectanți pe bază de alcool pentru ca instituțiile de profil să să poată interveni prompt conform competențelor pe partea de profilaxie sau de tratare a pacienților. Este important să informăm corect cetățenii pentru a evita panica în legătură cu virusul COVID-19”, a declarat primarul capitalei.

Ion Ceban i-a îndemnat chișinăuienii să fie responsabili și să aibă grijă de sănătatea lor și sănătatea persoanelor apropiate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load