TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sărbătoare la Liceul "Mihai Eminescu" din capitală. Instituţia a împlinit 50 de ani

Sărbătoare la Liceul "Mihai Eminescu" din capitală. Instituţia a împlinit 50 de ani

Atmosferă de sărbătoare la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Capitală. Instituţia a împlinit 50 de ani de la fondare.


Profesori, absolvenți și elevi ai liceului s-au adunat dis-de-dimineață la un careu solemn, unde au marcat evenimentul cu mult fast. La final, toți s-au încins într-o horă şi s-au distrat.


Valentina Cozma predă franceza încă de la deschiderea liceului. În toți acești ani, a educat zeci de generații. Femeia spune că acum 19 ani a atins vîrsta pensionării, dar nici pînă în prezent nu se poate despărți de copii.


”Iubesc și acum să lucrez așa cum iubit atunci, cu 50 de ani în urmă. Cu părere de rău anii trec și simți că deja e timpul de dus la odihnă, dar tot îmi pare rău ba o clasă de a 12 s-o las, ba pe alta”, a spus Valentina Cozma.


Carmina Dorogoi e una din absolventele liceului. Ea a încheiat studiile în 2003, iar acum își aduce feciorul în clasa întîi, în același liceu.


”Au fost cei mai frumoși ani, anii mei de liceu. Este un liceu foarte bun, am avut în fața mea modele demne de urmat, niște profesori foarte buni și anume ei m-au ajutat să mă definesc ca personalitate”.


Elevii sînt mîndri că studiază într-un liceu cu o istorie bogată.

”În acești 50 de ani, el a ajuns în topuri. În top 10 de la bac este pe locul 7 și este o zi foarte importantă pentru el.”

”O sărbătoare pentru mine și pentru liceu, pentru că avem o zi liberă în care putem să ne ducem să ne odihnim și sînt fericit că am ajuns să fiu prezent la cei 50 de ani ai liceului.”


Directorul adjunct al instituției, Anastasia Valuța, spune că atît elevii, cît și profesorii s-au pregătit minuțios de această aniversare.


”Am avut un șir de activități pînă astăzi. Astăzi încununăm tot ceea ce am făcut pe parcursul săptămînii. Am avut și o acțiune de sădire a copacilor, 50 de copaci în cinstea jubileului, la care au participat toți elevii și profesorii”, a spus directorul adjunct.


La Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” își fac studiile peste 1.200 de elevi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load