COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria Chișinău sprijină dezvoltarea unei platforme de învățare la distanță

Primăria Chișinău sprijină dezvoltarea unei platforme de învățare la distanță

De săptămîna viitoare, cei mai buni profesori din capitală, selectaţi de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, în urma unui apel public, vor înregistra 4800 de cursuri la diferite obiecte de studii.

Despre aceasta a informat primarul general, Ion Ceban, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Edilul capitalei a menţionat că în procesul de înregistrare a lecţiilor vor fi antrenate 32 de echipe de filmare din care vor face parte: profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. Cursurile vor fi înregistrate în studiourile unor instituții de învățămînt superior din capitală.

„Avem discuţii permanente cu Ministrul Educaţiei pe subiectul studiilor de la distanță. În acest sens am elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, pentru accesul beneficiarilor din sistemul educaţional municipal. Acum sîntem preocupați de difuzarea acestor ore şi pe canalele TV", a specificat primarul general.


Menţionăm că durata fiecărui curs va fi de 15 minute, iar conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice.

Pentru elaborarea platformei digitale şi înregistrarea lecţiilor online, Primăria Chişinău va aloca în prima etapă 4 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load