COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria capitalei va cumpăra 24 de boxe pentru intubarea pacienților cu COVID-19

Primăria capitalei va cumpăra 24 de boxe pentru intubarea pacienților cu COVID-19

Primăria municipiului Chișinău a cumpărarea a 24 de boxe destinate pentru intubarea pacienților cu COVID-19, care se tratează în spitalele municipale.

Costul investiției constituie 11700 de lei, surse din care au fost procurate foliile de plastic medical pentru producerea dispozitivelor medicale, care au fost confecționate gratuit de către un producător local.

Boxele pentru intubare au fost transmise miercuri instituțiilor medicale municipale, care dispun de secții de terapie intensiva și acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, aflați în stare critică:

  • Spitalul Clinic Municipal nr.1;
  • Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail";
  • Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime";
  • Maternitatea nr. 2;
  • Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii;
  • Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco"
  • Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că protejarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă este primordială, inclusiv acum, în perioada de epidemie cu COVID-19, cînd aceștia se află în prima linie și respectiv, sînt expuși pericolului de contaminare cu noul tip de infecție.

Prin utilizarea boxelor noi, cadrele medicale vor avea posibilitatea să efectueze manopera de intubare a pacienților în stare critică, evitînd contactul direct cu aceștia. Astfel, sporim măsurile de protejare a doctorilor la locul de muncă" , a menționat primarul general.

Ion Ceban a mai subliniat că doar prin protejarea resursele umane din domeniul de sănătate încadrat în asistența medicală, poate fi asigurată funcționalitatea deplină a sistemului medical.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load