COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PAS și PPDA s-au divizat în CMC: "Regretăm decizia colegilor noștri"

PAS și PPDA s-au divizat în CMC: "Regretăm decizia colegilor noștri"

PAS și PPDA vor avea fracțiuni separate în Consiliul Municipal. Acestea au fost formate în cadrul ședinței de constituire a CMC, care are loc astăzi.

Astfel, fracțiunea PAS are 10 consilieri, iar PPDA – 9 consilieri municipali, potrivit tv8.md.

Președinte al fracțiunii PAS a devenit Vasile Grădinaru, iar secretarul acesteia Roman Roșca. De cealaltă parte, PPDA îl va avea drept președinte de fracțiune în CMC pe Andrei Năstase, iar secretar – Cristina Jitari.


”Regretăm decizia colegilor noștri de a nu rămîne într-o singură fracțiune”, a spus Cristina Jitari de la PPDA înainte să prezinte componența fracțiunii.

Fracțiunea PSRM îl va avea președinte pe Serghei Afanasenco, iar fracțiunea PL pe Ion Cebanu.

În aceste clipe, consilierii încearcă să constituie comisiile. Consilierii PPDA sînt nemulțumiți de componența propusă de socialiști și cer pauză de o oră, pentru a face o analiză și a veni cu propriile propuneri.

”Au fost consultate în obscuritate nu între membrii consiliului. Se încalcă principiul proporționalității în ceea ce ni s-a propus. Ca și în Parlament idiom ”ne pa sheme”, probabil că nu s-a cunoscut exercițiul de formare a celor două fracțiuni. În aceste circumstanțe vă invit să dăm dovadă de transparență în activitatea CMC”, a menționat președintele fracțiunii PPDA, Andrei Năstase.

”Blocul ACUM are majoritatea în două comisii importante, în comisia economie și cea socială”, a încercat să-l convingă Ion Ceban pe Andrei Năstase.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load