COVID-19 în MOLDOVA

Locuitorii capitalei, sufocați de mirosul venit din rîul Durleşti

Locuitorii capitalei, sufocați de mirosul venit din rîul Durleşti

Mirosul urît a revenit pe strada Ghioceilor din capitală. Chiar dacă o porţiune a rîului Durleşti a fost curăţată şi pentru asta s-au cheltuit în jur de trei milioane de lei, pe celelalte se scurge tot apă murdară care emană un miros neplăcut.

Acum, din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei precipitaţiilor, oamenii care locuiesc în preajmă spun că izul este şi mai puternic. Mai rău este că această apă murdară ajunge şi în porţiunea care a fost curăţată în această vară, scrie publika.md.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, spune că mirosul este provocat de unii locuitori care aruncă apele reziduale în rîu, dar şi de faptul că să execută lucrări de scoatere a nămolului. Problema va fi rezolvată în septembrie, cînd va fi dat în exploatare colectorul de canalizare construit în cadrul unui proiect.


"Vor fi conectate toate casele din zonă la colectorul care s-a construit în casă. Trebuie să ţinem cont, pînă nu demult, în zona respectivă, pe o porţiune foarte mare nu a existat reţea de canalizare, iar oamenii revărsau reţeaua de canalizare în rîul Durleşti.", a afirmat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

În 2016, a demarat un proiect de construire a unui colector de canalizare şi amenajare a albiei rîului Durleşti în valoare de 16 milioane de lei. Banii au fost acordaţi de Ministerul Mediului, prin intermediul Fondului Ecologic Naţional şi de Primărie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load