COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Însetați de muzică sau despre dorința de a avea un pian în aer liber în Chișinău

Însetați de muzică sau despre dorința de a avea un pian în aer liber în Chișinău

În vîltoarea tuturor evenimentelor care ne duc adesea tot mai departe de cultură, muzică și frumos, ne pierdem pe aleile parcurilor și nu mai observăm cît de mică și diferită de fiecare dată poate fi arta.

În marile orașe ale lunii, pianele, unul din cele mai melodioase insturumente poate fi văzut în cele mai neobișnuite locuri, chiar în sînul naturii. În parcurile marelor metropole, autoritățile instalează piane la care poate cînta orcine, oricînd, oricît.

Dar, Chișinău? Ție unde îți e pianul?


La mijlocul lui octombrie 2017, în inima parcului Valea Trandafirilor, pentru cîteva zile a fost creată o „Alee Colorată” unde a fost instalat unicul pian sub cerul liber din Moldova.

Inițiativa a fost una extrem de apreciată de oameni, mai cu seamă că la inaugurare maestrul în artă, Oleg Negruţa, a încîntat auzul celor care treceau pe alături. Însă la doar cîteva zile, unicul pian în aer liber din Republica Moldova a ”dispărut”, lăsînt capitala plaiului nostru mioritic să tînjească după sunetul melodios al său.

La doi ani distanță ne dorim ca și orașul Chișinău să prindă culoarea muzicii și să aibă un pian în aer liber care să poată fi folosit de orice trecător care simte nevoia să se avînte în universul muzicii.

Unde ar putea fi instalat un pian în aer liber?

Îndemnăm cititorii Noi.md să se dea cu părerea și să spună unde ar putea fi instalat un pian în capitala noastră frumoasă:

- parcul Valea Trandafirilor?

- Rotonda din parcul Valea Morilor?

Sau poate aveți voi vreo idee? Vă îndemnăm să intrați pe pagina noastră de facebook și în comentarii să lăsați și alte locații din capitală unde merită să apară un pian.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load