COVID-19 în MOLDOVA

Comercianții de la Botanica, obligați să achite arenda chiar dacă nu au activat. Reacția Preturii

Comercianții de la Botanica, obligați să achite arenda chiar dacă nu au activat. Reacția Preturii

Revolte la piața de haine de la intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă, sectorul Botanica. Comercianții se arată nemulțumiți de faptul că directorul pieței le-a cerut să achite taxele de arendă, chiar dacă pe perioada stării de urgență aceștia nu au activat, întrucît toate piețele au fost închise.

Oamenii spun că nu au de unde achita, întrucît nu au avut venituri în această perioadă.

Contactat de Noi.md pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, ne-a declarat că este la curent cu această problemă, dar că administrația locală nu are nicio atribuție în acest caz.


„Piața e privată, aici e vorba de relații pur comerciale, pretura nu poate interveni. Șeful pieței spune că oricum în această perioadă a achitat electricitatea, alte taxe, de aceea a cerut plata taxei respective, chiar dacă oamenii refuză”, a comunicat pretorul.

O altă problemă semnalată anterior în regiune se referă la tarabele amplasate haotic la această intersecție, din cauza cărora a fost "luată captivă" o întreagă fîșie verde. Pretorul a precizat că nici în această privință nu poate interveni, întrucît toate pîrghiile decizionale sînt la Primărie.

Menționăm că în legătură cu situația epidemiologică din țară piețele din capitală au fost închise pentru o perioadă de aproape trei luni.

Piețele și centrele comerciale și-au reluat activitatea în regim obișnuit la 1 iulie curent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load