Chirtoacă se vede din nou la Primărie?

Chirtoacă se vede din nou la Primărie?

În conformitate cu legislația în vigoare, alegerile anticipate locale în municipiul Chișinău pot avea loc numai pe data de 20 mai.

Și asta pentru că în Codul electoral se spune clar că alegerile pot avea loc de două ori pe an, primăvara și toamna, iar în această primăvară deja scrutinul a fost fixat pentru data de 20 mai. Declarația a fost făcută de primarul demisionar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

Dacă în Chișinău vor fi alegeri anticipate la 20 mai, mandatul viitorului primar va fi de numai un an, spune Dorin Chirtoacă. Totodată, el susține că nu a luat o decizie referitarer la faptul dacă va candida sau nu la următorul scrutin, hotărîrea urmînd să fie luată în cadrul Partidului Liberal.

El susține că în situația actuală Consiliul municipal Chișinău ar trebui să voteze un primar general interimar. 

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Primăria mun. Chișinău a transmis, zilele trecute, Comisiei Electorale Centrale (CEC) demersul său de demisie.

CEC încă nu și-a făcut publică decizia cu referire la caz și nici la eventualitatea alegerilor anticipate în urma expirării mandatului de primar general al municipiului Chișinău.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. El a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar şi împotriva sa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load