COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: Săptămîna viitoare vom testa înregistrarea video a lecțiilor pentru școlari

Ceban: Săptămîna viitoare vom testa înregistrarea video a lecțiilor pentru școlari

Primăria Chișinău, împreună cu specialiști în acest domeniu, dezvoltă un sistem de predare online, prin care profesorii vor putea oferi de la distanță materiale elevilor, precum și celor care vor finaliza sarcini.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat acest lucru în timpul unui teletransformari în contextul suspendării lecțiilor din instituțiile de învățămînt. El a menționat că săptămîna viitoare profesorii vor înregistra lecții, care urmează să fie transferate ulterior către elevi prin intermediul părinților, transmite NOI.md cu referire la a-tv.md.

„În paralel, se dezvoltă o platformă pentru a posta toate aceste informații și pentru a stabili feedback între profesori și elevi. Implementarea nu este un proces ușor. Avem anumite soluții dezvoltate.


De asemenea, săptămîna viitoare, vor veni la noi specialiști din Rusia care au implementat deja sisteme similare. Nu pot numi termenele exacte pentru finalizarea dezvoltării platformei, dar în orice caz, îl vom avea și îl putem folosi dacă este necesar ”, a spus Ceban.

Vorbind despre situația actuală cu coronavirus în Moldova, primarul Capitalei și-a exprimat părerea că este probabil ca extinderea carantinei în școli și grădinițe, anunțată pînă pe 23 martie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load