COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aprovizionarea cu apă a capitalei este în afara oricărui pericol

Aprovizionarea cu apă a capitalei este în afara oricărui pericol

Stația de captare și pompare a apei de la Vadul lui Vodă (municipiul Chişinău) activează în regim normal, nivelul apei este de 9,5 metri, iar aprovizionarea cu apă a capitalei este în afara oricărui pericol. Despre aceasta a declarat Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, după ce a inspectat joi obiectivul, transmite moldpres.

Potrivit oficialului, este nevoie de o monitorizare permanentă, „pentru a observa cum funcționează stația și care este nivelul apei Nistrului, în condițiile în care pe întreg teritoriul țării se înregistrează secetă hidrologică”.

„Ideal ar fi ca nivelul apei să fie de peste 10 metri, astfel şi cheltuielile energetice pentru stație ar fi cu mult mai mici. Or, în acest sens sînt necesare acțiuni de curățare a bazinului de captare, schimbarea pompelor învechite (ineficiente energetic) și renovarea în întregime a stației, ce a fost dată în folosință în anii ’70 ai secolului trecut”, a declarat Ion Perju.


Împreună cu reprezentanții Apă-Canal Chișinău și Apele Moldovei, s-a discutat despre o potențială soluție de ridicare a nivelului apei, prin captare cu baraj, în cadrul unui proiect, în valoare totală de circa şapte milioane de lei de lei.

„Vom analiza și vom utiliza cele mai eficiente oportunități de îmbunătățire a situației la stația de la Vadul lui Vodă”, a conchis ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load