Aproape jumătate dintre copiii care merg în clasa întîi au fost înregistrați online la școală

Aproape jumătate dintre copiii care merg în clasa întîi au fost înregistrați online la școală

Din 1 aprilie, înregistrarea copiilor în clasa întîi este posibilă online pe site-ul escoala.chisinau.md.


Potrivit primarului general interimar al Capitalei, în doar cinci zile, pe această platformă au fost înregistrați jumătate din numărul total al copiilor care în toamnă ar urma să meargă la școală. 


„În cinci zile de cînd e funcțonală platforma s-au înregistrat 50% dintre copii”, a remarcat Codreanu în cadrul ședinței săptămînale de la Primărie. 


Totodată, edilul a menționat că trebuie modificată metodologia de înscriere, astfel încît să se permită înregistrarea copiilor care la data de 1 septembrie nu au șapte ani împliniți. 


„Ce facem cu acei copii care fac șapte ani pe 2 sau 3 septembrie? Va trebui să cerem Ministerului Educației să mopdifice Metodologia pentru Chișinău, astfel încît să poată fi înregistrați toți copiii născuți pînă la finele lunii noiembrie”, a mai punctat Codreanu.  


Cererile de înmatriculare a copiilor în clasa întîi pot fi depuse accesînd site-ul: escoala.chisinau.md. 


Primăria municipiului Chișinău precizează că în anul de studii 2019-2020, în școlile din Capitală vor fi înscriși în clasa întîi aproximativ 8000 de copii. Conform datelor oficiale, în anul de învățămînt 2018-2019, 9.600 de copii s-au înscris în 136 de instituții de învățămînt primar și secundar, publice și private, fiind repartizați în 365 de clase.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load