COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amenajarea stației de tratare a levigatului de la Țînțăreni, la final

Amenajarea stației de tratare a levigatului de la Țînțăreni, la final

Administrația publică locală a cumpărat în luna mai echipamentul de tratare a levigatului pentru poligonul de deșeuri din comuna Țînțăreni. Costul utilajului este de 11,3 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.

Instalația va avea o capacitate de 150m³/zi și va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului (se vor obține deșeuri solide și apă tehnică).

În prezent, serviciile municipale sînt la etapa de perfectare a caietului de sarcini pentru proiectarea lucrărilor de construcție a Stației de tratare și obiectelor/lucrărilor necesare pentru asigurarea funcționalității acesteia.

Odată cu obținerea tuturor avizelor necesare, va fi anunțat concurs pentru achiziționarea lucrărilor de proiectare a Stației (iunie-iulie 2019).


După avizarea Proiectului și stabilirea sumei necesare pentru realizarea acestuia, vor fi înaintate solicitări către Consiliul municipal Chișinău și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în vederea alocării de mijloace financiare necesare pentru inițierea lucrărilor de construcție (preconizate în trimestrul IV 2019).

De asemenea, a fost contractat un agent economic pentru proiectarea lucrărilor de consolidare a digului de protecție al Poligonului de la Țînțăreni, în sumă de 1, 487 mil. lei.

Respectiv, după elaborarea proiectului enunțat, vor fi înaintate demersuri către Consiliul municipal Chișinău în vederea alocării mijloacelor financiare de consolidare a digului gunoiștii municipale.

În luna aprilie, a fost pusă în funcțiune Stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la fosta gunoiște din capitală, amplasată pe str. Uzinelor, 205/2. Respectivul utilaj este unul mobil, putînd fi amplasat și în alte locații, după necesitate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load