Adevărul despre antiderapantul lichid aplicat în curțile din capitală

Adevărul despre antiderapantul lichid aplicat în curțile din capitală

Recent, trotuarele şi căile de acces în curțile de bloc din capitală, pe lîngă sare şi nisip, au început să fie curăţate cu antiderepant lichid.


Acest lucru implică o altfel de tehnică, care, din păcate, lipsește. Asta susţinea anterior şeful interimar al Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Petru Gontea, potrivit căruia, specialiştii DGLCA au reuşit totuși să o adapteze pe cea din dotare.


Însă un vizitator al portalului de ştiri Noi.md a încercat să-l contrazică, menţionînd că la mijloc, de fapt, există alte interese. Acesta spune că trecerea definitivă la curăţarea străzilor cu antiderapant lichid se tergiversează tocmai pentru ca, la sfîrşitul sezonului rece, Exdrupo să poată încasa alte sume de bani pentru înlăturarea nisipului şi mizeriei de pe străzi. Iar despre faptul că tehnica ar fi foarte complicată, cititorul nostru spune că este o exagerare.


Contactat pentru o reacţie, şeful Direcției relații publice a Primariei Chișinau, Vadim Brînzaniuc, spune că, dacă se va renunţa la sare şi nisip, de acționarea cu lichid antiderapant pe străzile Chişinăului tot Întreprinderea Municipală Exdrupo se va face responsabilă. Cît despre tehnică, Brînzaniuc spune că încă se lucrează la acest capitol şi abia la anul se va decide dacă se va achiziţiona sau nu.


„În prezent există puţine utilaje ca număr, cît despre tehnica pentru antiderapantul lichid, ea se reutilează. În acest an am testat-o și vom face o analiză, pentru ca să decidem ce să facem la anul. Chiar dacă nu se va mai  da cu sare şi nisip, vor împrăştia lichid antiderapant tot cei de la Exdrupo”, a comentat şeful Direcției relații publice a Primariei.


Amintim că, recent, şeful DGLCA susținea că există probabilitatea ca, în decurs de trei-patru ani, municipalitatea să treacă practic în întregime la utilizarea materialului antiderapant lichid pe străzi în timpul căderilor de zăpadă. Totuși, nu se va renunța la sare şi nisip în zonele inaccesibile pentru tehnică, acolo intervenindu-se manual.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load