COVID-19 în MOLDOVA

10 tronsoane de conducte termice sînt schimbate în capitală. Cît costă proiectul

10 tronsoane de conducte termice sînt schimbate în capitală. Cît costă proiectul

Termoelectrica are pierderi foarte mari și anume din cauza că majoritatea rețelelor de încălzire sînt vechi, iar tehnologia de izolare a căldurii este depășită de timp.

Potrivit primarului general Ion Ceban, anume din acest motiv a fost demarat un amplu proces de modernizare a infrastructurii de producere și livrare a energiei termice pentru încălzire și apă caldă.

Astfel, au fost planificate în total reparația capitală a 10 tronsoane de conducte termice, cu lungimea totală de cca 5 km.


„Precize, lucrările nu sînt doar pe hîrtie, dar deja sînt în desfășurare. Acestea au demarat pe data de 18 mai și urmează să fie încheiate la mijlocul lunii septembrie. Mă mîndresc cu munca depusă și mai ales atunci cînd oamenii transmit mesaje că în capitală se mișcă lucrurile”, a declarat edilul.

Lucrările pe 5 adrese deja au fost finalizate, acum sînt efectuate lucrări pe adresele
– Alba-Iulia, Studenților, Meșterul Manole, Ghorghe Asachi, Neculce. Pentru acest proiect, valoarea investițiilor este de cca 108 milioane lei.

„Punctez aici că pe Albișoara nu este schimbat doar asfaltul, iluminatul public și bordurile, dar în contextul proiectului demarat, ce prevede reparația capitală, au fost inițiate lucrările de modernizare a rețelelor termice din această zonă. În total urmează să fie înlocuite șase tronsoane de conductă termică primară cu o lungime totală de cca 400 metri”, mai spune Ceban.

Unul din obiectivele proiectelor demarate este: modernizarea infrastructurii și de a reduce la minim cazurile de deconectare de la serviciile de aprovizionare cu apă caldă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load