TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Turcia își va deschide în curînd un consulat la Comrat

Turcia își va deschide în curînd un consulat la Comrat

Turcia își va deschide curînd un consulat la Comrat. La inaugurarea sa va participa ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlut Çavușoglu.

Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii de lucru, pe care bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut-o cu ambasadorul Republicii Turcia Gyrol Sökmensyuer în cadrul vizitei diplomatului în Comrat, transmite Noi.md.


Bașcanul l-a informat pe șeful misiunii diplomatice despre rezultatele vizitei delegației găgăuze în Republica Turcia.

Bașcanul a subliniat că întîlnirile care au avu t loc în regiunea Sakarya au fost dedicate problemelor economice și atragerii investițiilor.

În prezent, conducerea Găgăuziei și Ambasada Republicii Turcia lucrează strîns la realizarea mai multor proiecte de infrastructură în autonomie. Bașcanul și Ambasadorul au discutat despre etapele de construcție a unui nou stadion la Comrat.

Părțile au analizat în detaliu unele aspecte legate de începerea construcției unui Colegiu industrial cu înclinație spre specialitățile IT. Bașcanul a dat asigurări părții turcești că toate problemele tehnice în construcția complexului vor fi controlate special de către Comitetul Executiv al Găgăuziei, Primăria municipiului Comrat și alte servicii specializate.

În cadrul întrevederii, Irina Vlah și Gyrol Sökmensyuer au discutat, de asemenea, detaliile vizitei în Găgăuzia a ministrului Afacerilor Externe al Turciei, Mevlut Çavușoglu, cu participarea căruia se planifică deschiderea unui consulat turc la Comrat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load