COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bașcanul a discutat cu partenerii turci privind construcția unui nou stadion în Comrat

Bașcanul a discutat cu partenerii turci privind construcția unui nou stadion în Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și șeful organizației de stat ”Spor Toto”din Republica Turcia , Bunyamin Bozgeik, au discutat subiectul privind construcția unui nou stadion și a infrastructurii aferente în municipiul Comrat, transmite Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al bașcanului, la întîlnire a participat și șeful Federației Turcești de Box, Eyup Gozgech.

Reprezentanții Turciei l-au informat pe bașcan că scopul vizitei lor este de a inspecta desfășurare construcției obiectului. Ulterior, Ministerul Tineretului și Sportului din Turcia, responsabil de acest proiect, va fi informat cu privire la rezultatele inspecției.


După cum s-a anunțat anterior, la un acord privind construirea unui stadion nou în municipiul Comrat s-a ajuns în urma vizitei în Găgăuzia a președintelui Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Mai devreme se menționa faptul că Turcia va investi peste 10 milioane de euro în construcția unui nou stadion regional la Comrat pentru 5 mii de locuri.

În special, autoritățile turce vor suporta toate cheltuielile de demolare a stadionului existent și de construcție a unui nou stadion regional în Comrat, iar în imediata vecinătate a acestui stadion va fi construit și un complex sportiv.

În complexul sportiv, zona de Joc va permite desfășurarea jocurilor și competițiilor de box, baschet, volei, mini-fotbal și alte genuri de sportive. Ansamblul arhitectural general presupune prezența vestiarelor, a unei zone de parcare, amenajarea trecerilor subterane și a teritoriului adiacent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load