ŠKODA AUTO lansează noi standuri de testare a cutiilor de viteze

ŠKODA AUTO lansează noi standuri de testare a cutiilor de viteze

ŠKODA AUTO a lansat două standuri noi pentru testarea cutiilor de viteze, la Mlada-Boleslav.

Producătorul ceh își extinde astfel posibilitățile de dezvoltare și atinge noi jaloane , cum ar fi centrul tehnic în componența concernului Volkswagen. Investițiile ŠKODA AUTO în crearea noilor dispozitive au constituit 5,7 mln.euro,  după care rezultatul total al investițiilor în acest domeniu a trecut de 8 mln.euro. Astfel producătorul ceh  subliniază rolul mărcii ca autor și producător al motoarelor  și transmisiilor în componența  Volkswagen Group. În a. 2017 volumul de producere a cutiilor de viteze  a fost de 1,16 mln.ex..

«Cu extinderea Centrului de elaborare a motoarelor ŠKODA AUTO obține un potențial tehnic și mai mare, își dezvoltă competențele în concernul Volkswagen, – comentează Christian Strube, membrul Consiliului director ŠKODA, responsabil de dezvoltarea tehnică. – Noi  utilizăm cele mai avansate  metode de sporire a calității automobilelor produse». Lansarea utilajelor noi a avut loc la 9 ianuarie, cu participarea și a dlui  Martin Hrdlička, director al departamentului elaborare șasiuri și agregate de forță  și a lui  Josef Zmrhal, vicepreședintele organizației sindicale KOVO.

Noile standuri  au menire să  efectueze diverse testări ale agregatelor.  Unul, spre exemplu,  permite testarea cutiilor de viteze  prin metode acustice .Al doilea  apreciază termenul de exploatare a transmisiilor gata. 

Centrul modern de elaborare a motoarelor a fost deschis de compania   ŠKODA AUTO în septembrie, 2014. Împreună cu concernul   Volkswagen brandul ceh a investit în complex cca   53 mln.euro, din care 45 mln. au fost investite în Centrul dat. Laboratorul de testare a transmisiilor, care a funcționat în perioada 2011 - 2015 cu investiții inițiale de   2,5 mln.euro, a devenit parte componentă a centrului.  Decizia de  a dezvolta în continuare ramura și a aloca 5,7 mln. pentru deschiderea celor două standuri a fost luată în a. 2015 .

La moment,  ŠKODA produce trei tipuri de cutii de viteze pentru automobilele concernului    Volkswagen: modelele MQ100/SQ100 și MQ200 la Mlada-Boleslav și DQ200 în or, Vrhlabi. În total,  ŠKODA AUTO produce cca 4 880 cutii de viteze/zi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load