Un plasture îți va spune cînd e timpul să te ascunzi de soare

Un plasture îți va spune cînd e timpul să te ascunzi de soare

Dispozitivul LogicInk UV este simplu și nu necesită nicio aplicație, fiind un plasture cu linii aplicate cu o cerneală specială, care își schimbă culoarea sub influența razelor solare.


Plasturii, sub forma de două cercuri concentrice sau un dreptunghi cu două linii, seamănă cu tatuajele temporare. Pe ele, precum și pe piele, se poate aplica cremă de protecție solară. Sub lumina soarelui, una dintre linii își schimbă imediat culoarea în violet, a cărui nuanță depinde de intensitatea radiației.


O altă linie sau cercul constă din trei segmente care treptat schimbă culoarea de la violet la roz aprins – la început prima, apoi a două, apoi toate trei – ca urmare a expunerii la razele ultraviolete. De îndată ce toate segmentele devin roz, este timpul să vă mutați în umbră – aceasta înseamnă că ați primit deja norma zilnică de ultraviolet.


De menționat că versiunea curentă a LogicInk UV este concepută pentru persoanele cu tenul deschis, comunică New Atlas.


Compania americană LogicInk intenționează să înceapă producția în trimestrul al doilea al acestui an. Costul plasturilor care avertizează asupra pericolului de a obține o doză sporită de ultraviolet, care contribuie la apariția timpurie a ridurilor și crește riscul de apariție a tumorilor maligne, deocamdată nu a fost stabilit.


Și dacă nu puteți evita soarele, puteți utiliza un nou tip de cremă de protecție solară din ADN artificial, elaborat de specialiștii de la Universitatea Binghamton (SUA). Particularitatea acesteia este că ea protejează în măsura în care persoana se expune la lumina soarelui.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load