Un miliardar își dorește acces la internet în orice colț al lumii

Un miliardar își dorește acces la internet în orice colț al lumii

O rachetă Falcon 9 ce va decola sîmbătă de la baza militară Vandenberg, din California, va plasa pe orbită doi sateliţi prin care SpaceX va testa viitoarea reţea de sateliţi prin care compania vrea să ofere internet în orice zonă din lume.


Misiunea principală de sîmbătă pentru racheta Falcon 9 este lansarea satelitului comercial Paz. Operaţiunea este comandată de Spania, iar satelitul va fi folosit de guvernul spaniol şi de mai multe companii din Spania.


Ca misiune secundară, alături de Paz, SpaceX va trimite în spaţiu cu aceeaşi rachetă doi sateliţi-prototip. Numiţi Microsat-2a şi Microsat-2b, cei doi au rolul de a testa sistemul prin care compania americană îşi va pune la punct viitoarea flotă de sateliţi care vor transmite internet pe Pămînt.


Planul celor de la SpaceX este de a crea o reţea de aproape 12.000 de sateliţi care să se deplaseze continuu şi în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanenţă orice loc de pe Pămînt.


7.518 sateliţi vor orbita la o distanţă de aproximativ 322 de kilometri, în timp ce alţi 4,425 de sateliţi vor sta pe o orbită de 1.126 de kilometri în jurul planetei, operînd pe frecvenţe radio diferite.


Pentru aceasta, SpaceX trebuie să pună la punct mai multe aspecte. În primul rînd, compania americană va avea nevoie de acces la o parte a spectrului radio pentru a realiza conexiuni prin intermediul sateliţilor săi.


În al doilea rînd, oamenii lui Elon Musk trebuie să configureze sateliţii astfel încît aceştia să se mişte în permanenţă şi sincronizat în jurul Pămîntului.


O altă problemă majoră va fi reprezentată de antenele folosite pentru recepţionarea semnalului. Acestea vor trebui să se conecteze rapid de la un satelit la altul, pentru a fi în contact cu cel mai apropiat satelit.


SpaceX speră ca primul satelit operaţional la nivel internaţional să fie deja disponibil anul viitor. Compania prevede că în 2025 va avea o bază de 40 de milioane de abonaţi şi venituri de 30 de miliarde de dolari din acest proiect.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load