COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bluetooth pe Android a fost anunțat a fi periculos

Bluetooth pe Android a fost anunțat a fi periculos

Dacă utilizați un telefon Android nu tocmai actual, probabil că veți dori să verificați dacă există o actualizare. Cercetătorii de securitate de la ERNW au detaliat o vulnerabilitate, BlueFrag, care permite atacatorilor să ofere în mod silențios malware prin intermediul Bluetooth și să fure date de pe telefoanele din apropiere care rulează Android 8 Oreo sau Android 9 Pie.

Intrusul trebuie să cunoască adresa MAC a țintei și, uneori, este ușor de ghicit doar uitîndu-vă la adresa MAC de WiFi. Nici nu vei ști că atacul se întîmplă, a spus ERNW, transmite Noi.md cu referire la itmaniatv.com.

Vulnerabilitatea malware denumita BlueFrag nu funcționează cu Android 10. Este posibil ca versiunile de dinainte de Android 8 să fie afectate, însă echipa nu a „evaluat impactul” asupra versiunilor mai vechi.


Vă puteți proteja de acest malware de Android instalînd patch-ul de securitate din februarie 2020, iar natura Bluetooth a defectului înseamnă că va trebui să fii relativ aproape de un atacator. Aceasta va fi în principal o preocupare în spațiile publice unde există o abundență de ținte.

Problema, așa cum vă puteți imagina, este că multe dintre dispozitivele afectate au pierdut actualizări software sau nu le primesc în mod constant. Google cere ca producătorii de telefoane populari să furnizeze actualizări de securitate timp de doi ani, iar această politică pare să fie aplicată la începutul anului 2019.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load