COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ziua Agricultorului. Chicu: Sectorul agricol are un rol important pentru economia țării

Ziua Agricultorului. Chicu: Sectorul agricol are un rol important pentru economia țării

Astăzi, 30 noiembrie, în Reăublica Moldova este Ziua Agricultorului, transmite Noi.md.

„Pentru mine agricultura are o definiție pămîntească - e domeniul, care se ocupă de prelucrarea pămîntului în scopul producerii alimentelor. Cît de departe nu a pășit știința, omul rămîne dependent deplin de ceea ce produce pămîntul – iar dumneavoastră sînteți cei care aduc pîinea pe mesele noastre. Fapt, pentru care vă mulțumim din suflet!”

Potrivit datelor, 30% din populația țării activează în sectorul agrar, care produce circa 12% din valoarea PIB. În acest, context, premierul a spus că Guvernul se va concentra pe modernizarea și tehnologizarea domeniului agricol, inclusiv pe realizarea proiectelor care să să atragă tinerii în agricultură și să dezvolte produse noi.


Prim-ministrul spune că Guvernul are obiectivul de a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului, inclusiv în dezvoltarea economiei naționale, unde sectorul agrar are un rol foarte important. Iar actualul model axat pe vînzarea de pe cîmp a producției agricole primare, este depășit și nu generează plus valoare fermierilor, de aceea premierul a precizat că aceste procese trebuie modernizate.

Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare a ajuns în acest an la cea de-a 25-a aniversare. La eveniment, a participat președintele țării, Igor Dodon, parlamentari, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, dar și parteneri de dezvoltare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load