COVID-19 în MOLDOVA

Unul dintre procurorii care au investigat frauda bancară, chemat la ANI

Unul dintre procurorii care au investigat frauda bancară, chemat la ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a organizat luni, 17 august, proba scrisă din cadrul concursului privind suplinirea funcției de inspector de integritate, iar printre cei zece candidați s-a numărat și fostul procuror Andrei Baeșu care, alături de Adriana Bețișor, au investigat pînă în anul trecut frauda bancară.

Un comunicat de presă al ANI arată că membrii comisiei de concurs au verificat testele prezentate și au admis cinci candidați la proba interviului, care va avea loc vineri, 21 august:

1. Rodion Rusnac – 7,84


2. Doina Popovici – 7,74

3. Andrei Baeșu – 7,64

4. Zinaida Guțu -7,08

5. Constanția Grosu – 7,01

Menționăm că Baeșu, acuzatorul de stat din dosarele lui Veaceslav Platon și Ilan Șor, și-a dat demisia din Procuratură în ianuarie curent. Acesta era cercetat penal, împreună cu Bețișor, după ce unul dintre avocații lui Platon, Ion Crețu, i-a denunțat pentru modul în care au investigat jaful bancar, învinuindu-i pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat.

După ce a plecat de la Procuratură, Baeșu a făcut eforturi pentru a deveni judecător și a ajuns să candideze la funcția de inspector de integritate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load