Una dintre cele mai periculoase specii de păianjeni a apărut în Moldova

Una dintre cele mai periculoase specii de păianjeni a apărut în Moldova

Una dintre cele mai periculoase 10 specii de păianjeni din lume a băgat în sperieţi moldovenii, după ce mai multe exemplare au fost semnalate lîngă localitatea Rîbniţa.

Specialiştii îndeamnă oamenii să fie atenţi cînd merg în natură. Arahnida, denumită păianjen "cu sac galben", a ajuns pe meleagurile noastre din Italia şi s-a acomodat datorită climei calde și uscate din ultima perioadă. 

"De obicei este răspîndită în zonele inclusiv in parcul Grădinii Botanice, în păduri, de obicei unde predomină vegetația: arbusti, ierburi de talia înaltă înălțimea 30-50 de cm, unde femela își confecționează un cocon mătăsos de culoare albă", a spus Sergiu Pănuța, doctor în Biologie. 

Femela este deosebit de agresivă cînd îşi depune ouăle, spun biologii.

"Insăși mușcătura la acest acarian este asemănătoare cu o arsură, mai ales pe parcursul a 15- 20 de minute poate să creeze umflături asemănătoare unei înțepături de viespe. Treptat, în cîteva ore, aceste simptomele dispar", a spus Sergiu Pănuța, doctor în Biologie. 

Oamenii nu au auzit de noua specie de păianjen apărută la noi, dar spun că nu se tem.

Specialiştii spun că pe viitor ar putea apărea și alte insecte, bacterii sau ciuperci dăunătoare, din simplul motiv că acestea s-au aclimatizat deja în țările vecine.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load