Un număr record de întreprinderi vor participa la expoziția ”Fabricat în Moldova”

Un număr record de întreprinderi vor participa la expoziția ”Fabricat în Moldova”

La expoziția ”Fabricat în Moldova”, care va avea loc în zilele de 31 ianuarie-4 februarie 2018 sub patronajul Guvernului, la Centrul Internațional Expozițional „Moldexpo”, și-au anunțat participarea 420 de întreprinderi autohtone.


”Este un număr record. Dacă în anii anteriori numărul participanților era de 270-350, iar anul trecut a ajuns la 370 de întreprinderi autohtone, apoi în acest an numărul lor s-a ridicat la 420”, a anunțat astăzi într-o conferință de presă Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.


”Expoziția va ocupa o suprafață de 3100 metri pătrați. Cererea a fost destul de mare, astfel că nu mai există locuri disponibile pentru companii. Locurile în cele trei pavilioane au fost completate pe deplin”, a spus șeful CCI. La expoziție vor participa agenți economici care activează în industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, dar și instituții de cercetări științifice, Meșteri Populari. ”În anul trecut am avut peste 45 mii de vizitatori unici. Sperăm că în acest an numărul lor va crește”, a subliniat președintele CCI.


Sergiu Harea a adăugat că este pentru prima dată cînd Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se va desfășura sub genericul „Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine!”. Și asta pentru că scopul principal al expoziției, care se află la cea de-a 17-a ediție, este de a susține producătorul autohton, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.


O altă noutate este desfășurarea pe 1 februarie a unui Forum investițional în regiunea de Sud a țării, la care vor participa șase raioane și investitori din străinătate. Un  număr de 60 de companii vor merge la Cahul pentru a avea întîlniri și discuții cu 200 de companii locale, a anunțat Sergiu Harea.


Ca și în edițiile anterioare, expoziția va găzdui un program de afaceri amplu, în cadrul căruia se vor aborda subiecte de actualitate atît pentru consumatori, cît și pentru producători. Se vor organiza diverse concursuri, mese rotunde, prezentări de companii și de produse, seminare, precum și conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice. Vor avea loc două forumuri de afaceri cu participarea antreprenorilor din Belarus și Romînia. Camera de Comerț va organiza două mese rotunde despre noutățile legislative privind Carnete ATA și pregătirea în sistem dual.


La expoziție vor participa reprezentanți din peste 10 țări, inclusiv din Federația Rusă, Belarus, Ucraina, Romînia, Turcia, Letonia, Iran și alte țări.


„Fabricat în Moldova” este evenimentul cu care debutează anul expozițional în Republica Moldova.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load