Unui grup de medici i s-a oferit Diplome de Onoare ale Guvernului

Unui grup de medici i s-a oferit Diplome de Onoare ale Guvernului

15 angajați din sistemul medical au fost distinși astăzi cu cea mai înaltă distincție a Executivului - Diploma de Onoare a Guvernului, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie.


Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat recunoștință angajaților din sistemul de sănătate pentru profesionalism și devotament. ,,Ați îmbrățișat o profesie nobilă, dar și foarte responsabilă. sînteți cei care stați la straja celui mai de preț lucru al unei națiuni – sănătatea. O națiune sănătoasă înseamnă în continuare și o țară dezvoltată”, a menționat Pavel Filip.


Printre cei distinși cu Diploma Guvernului sînt specialiști din diverse domenii: practicieni, conducători de instituții medicale, cadre didactice, dar și medici de familie, care de la 1 ianuarie și-au început exercitarea practicii independente. „sînt convins că reforma asistenței medicale primare va rezolva problema pe care o mai avem astăzi în Republica Moldova - lipsa medicilor de familie”, a declarat șeful Executivului.


Premierul a accentuat că echipa guvernamentală va supraveghea în continuare implementarea reformelor în sănătate, astfel încît acestea să aducă beneficii oamenilor, fie că e vorba de sănătatea publică, asistența medicală primară, cea spitalicească sau de urgență.


Prim-ministrul a mărturisit că poartă un respect deosebit pentru profesia de medic, inclusiv dintr-un motiv personal. „Trebuie să recunosc că maică mea a vrut foarte mult să devin și eu doctor, am dezamăgit-o, alegînd profesia de inginer și acest drum m-a adus acolo unde sînt, dar în schimb sînt bucuros că am ocazia să vă aduc mulțumiri și felicitări pentru activitatea pe care o faceți”, a conchis Pavel Filip. 


La rîndul lor, angajații din domeniul sănătății i-au mulțumit prim-ministrului pentru apreciere și s-au arătat încrezători că, împreună, vor duce la bun sfîrșit reformele începute, contribuind astfel la însănătoșirea sistemului de sănătate și la creșterea calității serviciilor medicale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load