Ultimele detalii din dosarul „Gările şi staţiile auto”

Ultimele detalii din dosarul „Gările şi staţiile auto”

12 angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” vor rămîne, pentru 72 de ore, în custodia CNA şi a procurorilor anticorupţie, după ce vineri au fost reţinuţi în cadrul mai multor dosare penale pornite pe fapte de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu în dosarul „Gărilor şi staţiilor auto”.

Persoanele vizate au statut de bănuit şi sînt cercetate pentru organizarea unor scheme infracţionale de acumulare ilicită de bani de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale. Pe lîngă cei reţinuţi, alţi 12 funcţionari au fost escortaţi la CNA pentru audieri, avînd statut de bănuit.

Potrivit informaţiilor CNA, şoferii erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rîndul lor, acumulau pînă la finalul zilei banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau banii mai departe, conform ierarhiei.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la autogările din nouă raioane ale ţării - Cahul, Căuşeni, Orhei, Bălţi, Edineţ, Drochia, Ungheni, Hînceşti, Ialoveni, inclusiv la Chişinău. În urma acestora, au fost reţinuţi patru administratori ai filialelor teritoriale (Bălţi, Edineţ, Orhei, Căuşeni), doi şefi din cadrul filialei teritoriale Centru (Chişinău), doi controlori, trei dispeceri şi un casier.

Pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu, legislaţia prevede diferite pedepse penale şi privarea persoanei publice de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load