Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Statul, obligat să întoarcă Gărilor Auto valoarea tuturor investițiilor efectuate

15 sep. 14:40   Societate
1372 0

După rezilierea contractului de parteneriat public-privat cu SRL Gările și Stațiile Auto, anunțată recent de Agenția Proprietății Publice, statul va fi obligat să întoarcă agentului economic valoarea tuturor investițiilor efectuate.

Compania susține că a investit peste 120 de milioane de lei și a modernizat 13 gări, transmite Noi.md cu referire la Ziarul de Gardă.

Pe de altă parte, APP a constatat că firma a realizat mai puțin de jumătate din investițiile pe care urma să le facă în decursul a trei ani, conform contractului de parteneriat public-privat. În acest răstimp, potrivit APP, ar fi fost cheltuite 99 de milioane de lei, din cele 200 de milioane stipulate în contractul cu statul, dar nu este clar dacă banii reprezintă investiții sau provin din activitatea operațională a gărilor și stațiilor auto.

Documentul, semnat la 17 decembrie 2018, prevede investiții de 200 de milioane de lei în modernizarea a 30 de stații auto pe parcursul a trei ani, și concesionarea acestora pentru 25 de ani, a fost reziliat de Guvern la 25 august 2022, „pe motivul neprezentării garanției de bună execuție și neîndeplinirii planului de investiții asumat”.

Procedura de transmitere a activelor înapoi în gestiunea statului rămîne incertă, în condițiile în care SRL Gările Auto Moderne a atacat decizia în judecată.


Întreprinderea de Stat Gările și Stațiile Auto, care a gestionat anterior gările și stațiile auto, se află în proces de insolvabilitate, avînd datorii de peste zece milioane de lei.

După rezilierea contractului de parteneriat public-privat cu SRL Gările Auto Moderne, urmează a fi creată o nouă întreprindere de stat care va gestiona rețeaua de gări și stații auto din R. Moldova, a declarat pentru ZdG Tatiana Savva, directoarea generală adjunctă a APP.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав