TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Siegfried Mureșan: "RM are nevoie de un nou cod al audiovizualului"

Siegfried Mureșan: "RM are nevoie de un nou cod al audiovizualului"

Spațiul media din Republica Moldova are nevoie de un nou cod al audiovizualului, care să ducă la o mai multă transparență, „la o separare mai clară între media, politic și sectorul de afaceri”.

Este declarația europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din Parlamentul European.

„De fiecare dată cînd am fost în RM m-am întîlnit cu jurnaliști de foarte bună calitate. Îmi aduc, însă, aminte că în anul 2016 am fost membru al misiunii de observare a alegerilor prezidențiale, din partea Parlamentului European și îmi aduc aminte că o mare problemă atunci a constituit-o spațiul media din Republica Moldova și anume: lipsa de transparență în ceea ce privește acționariatul, redacțiile, nu se știa exact cine sînt jurnaliștii ș.a.m.d. Acest lucru duce, evident, la creșterea riscului propagandei, deinformării, știrile false. Îmi aduc aminte că în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 s-au spus multe lucruri incorecte despre canadidatul Maia Sandu. E clar că spațiul media din Republica Moldova are nevoie de un nou cod al audiovizualului, care să ducă la o mai multă transparență, la o separare mai clară între media-politic și sectorul de afaceri”, a declarat vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, într-un interviu pentru psnews.ro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load