Șapte documente falsificate, ridicate la punctul de trecere Sculeni

Șapte documente falsificate, ridicate la punctul de trecere Sculeni

Patru conaționali sînt pasibili de cercetare penală pentru deținerea a patru cărți de identitate românești, vădit falsificate, și a trei permise de conducere contrafăcute, relatează Noi.md.


Primul caz a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară, la controlul de frontieră apropiindu-se un moldovean aflat la volanul unei maşini cu plăcuțe de înmatriculare poloneze. În urma verificărilor, asupra acestuia au fost depistate trei cărți de identitate românești falsificate. În cadrul audierilor, șoferul a susținut ferm că nu știa despre falsul documentelor respective, întrucît prestează servicii de transport internațional, iar pentru cărțile de indentitate urma să ridice la destinație suma de 30 de euro.


Alte două permise de conducere, eliberate de autoritățile naționale, cu indici de falsificare au constituit motiv de documentare pentru al doilea conațional, în vîrstă de 31 de ani. Polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul acestuia două permise de conducere, la care lipseau unele elemente de protecție. Tînărul moldovean nu a știut să-și motiveze acțiunile pentru care nu i-a fost autorizată trecerea frontierei.

Iar asupra a doi pasageri de pe ruta Chișinău-Paris, angajaţii poliţiei de Frontieră au găsit o carte de identitate românească şi un permis de conducere cu semne vizibile de falsificare.


În toate cazurile au fost întocmite procese verbale de ridicare a documentelor falsificate, care au fost transmise spre expertiză, iar cercetările sînt continuate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.


Bărbații riscă amendă în mărime de pînă la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load