Rute de autobuz suplimentare, între Puhoi și Chișinău

Rute de autobuz suplimentare, între Puhoi și Chișinău

În viitorul apropiat se planifică introducerea unor rute de autobuz suplimentare între satul Puhoi, Raionul Ialoveni, și Chișinău, informează NOI.md.


Acest subiect a fost discutat la întîlnirea dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, primarul satului Puhoi, Petru Frunze, și locuitorii satului, precum și secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru. Părțile au discutat problema transportului în legătură cu numărul insuficient de rute de autobuze pentru a asigura o comunicare normală între satul Puhoi și capitala Moldovei.


„Pînă miercuri să veniți cu o analiză a situației existente și propuneri pentru soluționarea acesteia – conform legii și în interesul cetățenilor. Trebuie să fim corecți, transparenți și să acționăm cu încredere reciprocă”, a afirmat Chiril Gaburici.


În cadrul întrevederii, primarul satului, Petru Frunze a expus problema creată în localitatea Puhoi privind insuficiența numărului de curse între localitatea Puhoi și mun. Chișinău. În vederea soluționării situației create, administrația publică locală a achiziționat 2 autocare, inclusiv din mijloacele financiare ale locuitorilor satului Puhoi. Astfel, în prezent, primarul a solicitat deschiderea unor curse suplimentare în vederea antrenării autocarelor achiziționate pentru deservirea curselor.


În contextul discuțiilor purtate, Chiril Gaburici a dispus ca, pînă la 24 ianuarie curent, secretarul de stat și reprezentanții Agenție Naționale Transport Auto (ANTA) să urgenteze examinarea situației și să identifice soluțiile pentru suplinirea curselor pe segmentul Chișinău-Puhoi.


De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că susține soluționarea transparentă a problemei create, respectînd legea și interesul cetățeanului.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load