COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Recomandări pentru moldovenii care au depășit termenul de ședere în străinătate

Recomandări pentru moldovenii care au depășit termenul de ședere în străinătate

În urma măsurilor de carantină întreprinse de statele lumii, ca urmare a răspîndirii coronavirusului, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău vine cu o serie de recomandări pentru cetățenii moldoveni aflați peste hotare.

Astfel, pentru a evita dificultățile ulterioar, cum ar fi aplicarea sancțiunilor administrative urmare eventualelor depășiri ale termenilor de ședere, MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni să contacteze serviciile migraționale sau autoritățile publice din regiunile respective pentru a se documenta asupra procedurii de extindere dreptului de ședere. Totodată, cetățenii moldoveni sînt îndemnați să se intereseze dacă autoritățile locale aplică anumite excepții în legătură cu limitările impuse la traversarea frontierelor.

În cazul imposibilității obținerii informațiilor respective de la autoritățile locale, cetățenii Republicii Moldova vor solicita suportul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre.


Menționăm că în legătură cu răspîndirea coronavirusului în plan mondial, autorităților mai multor țări au aplicat măsuri restrictive privind ne-părăsirea zonelor afectate, privind plasarea în instituții medicale sau carantină. În calcul trebuie luat și limitările aplicate de către țările terțe la traversările frontierelor sale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load