COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procurorii anunță rezultatele perchezițiilor în cazul autobuzelor ”Isuzu”

Procurorii anunță rezultatele perchezițiilor în cazul autobuzelor ”Isuzu”

În rezultatul perchezițiilor matinale din dosarul autobuzelor ”Isuzu”, oamenii legii au făcut ridicări de documente privind procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației, informează Noi.md.

Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite. Toate acestea vor fi examinate de către oamenii legii, în vederea stabilirii circumstanțelor pe faptul pretinselor încălcări sesizate de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, în privința persoanelor publice din Primăria mun. Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a sesizării depuse, a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu, adică folosirea intenționată de către o persoană publică a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice – faptă care este comisă din interes material, în scopul realizării unor interese personale sau în interesul unei persoane terțe, soldată cu urmări grave. În prezent, procurorii PCCOCS asigură conducerea urmăririi penale în această cauză.


Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă în mărime de pînă 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Potrivit unor surse anonime, persoanele cercetate în dosarul dat sînt fostul viceprimar al capitalei, Nistor Grozavu și fostul șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație din Chișinău, Vitalie Butucel.

Reamintim că în această dimineață procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP au desfășurat percheziții în 5 locații din Chișinău, în cauza penală privind licitația în cazul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load