COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prețurile la produsele alimentare, în vizorul Guvernului

Prețurile la produsele alimentare, în vizorul Guvernului

Președintele țării, Igor Dodon, dă asigurări că în Moldova nu vom avea un deficit de produse agroalimentare și anunță că nu sînt motive pentru majorarea prețurilor la produsele alimentare de primă necesitate.

Potrivit șefului statului, categoriile de produse care au fost interzise pentru export de țările de origine, în special crupele, pot fi compensate prin alte tipuri de produse locale.

”La această etapă, cu unele mici excepții, nu pot fi argumente obiective pentru creșterea prețurilor de la producător”, a declarat președintele după ședința Consiliului Suprem de Securitate.


Potrivit șefului statului, Guvernul monitorizează formarea prețurilor la fiecare produs și va interveni destul de dur acolo unde se fac speculații.

Președintele a discutat, săptămîna trecută, cu conducătorii asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal despre asigurarea țării cu produse alimentare. În cadrul discuției s-a constatat că situația ce ține de asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă. Anterior, în cadrul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții celor mai mari rețele comerciale din Moldova, Igor Dodon a primit asigurări că nu vor fi admise majorări nejustificate a prețurilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load