COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Precizările Termoelectrica S.A. cu privire la facturile la încălzire pentru luna februarie

Precizările Termoelectrica S.A. cu privire la facturile la încălzire pentru luna februarie

Termoelectrica S.A. vine cu mai multe precizări privind facturile la încălzire care le-au primit locuitorii capitalei, informează Noi.md.

Potrivit unui comunicat de presă temperatura agentului termic, livrat către consumatorii finali, este reglat la sursele de producere, în dependență de temperatura aerului exterior, conform unui grafic aprobat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Termoelectrica S.A. monitorizează zilnic evoluția temperaturii aerului exterior. Astfel, în cazul în care temperatura aerului crește, temperatura agentului termic furnizat în rețea este diminuată, iar corecția are loc o dată la 24 ore, astfel încît să fie menținut confortul termic în apartamente.

Conform Contractului de furnizare a energiei termice, Termoelectrica S.A. livrează energie termică pentru încălzire și apă caldă pînă la branșamentul clădirii, acolo unde și este instalat contorul de evidență a consumului pentru energie termică.


În toate blocurile locative sînt instalate astfel de contoare moderne, ce sînt dotate cu arhivă electronică, care înregistrează consumurile zilnice și lunare, și au o memorie de 2 ani. Fiecare consumator, prin intermediul reprezentantului său (gestionarului fondului locativ) are acces la citirea datelor și monitorizarea zilnică a consumurilor.

Termoelectrica S.A. a întreprins un șir de măsuri, care au permis identificarea blocurilor locative cu consum mărit de energie termică și, în comun cu gestionarii fondului locativ, a fost reglat debitul de agent termic livrat în sistemul intra bloc. Astfel, s-au format grupe de intervenție operativă pentru limitarea debitelor de agent termic la blocurile locative, pentru optimizarea consumurilor.

Totodată, a fost elaborat și pus în funcțiune un nou sistem de monitorizare a consumurilor de agent termic, care permite identificarea și intervenția operativă în cazurile blocurilor locative cu un consum mărit.

În rezultatul acțiunilor întreprinse și implicarea activă a tuturor factorilor vizați, majoritatea consumatorilor au primit, pentru luna februarie, facturi cu mult mai mici față de luna ianuarie.

Astfel, 747 de blocuri locative au primit facturi mai mici în medie cu 20-25%, față de luna ianuarie, 1151 de blocuri locative - cu 25-30% mai mici, 1531 de blocuri locative - cu 30-40% mai mici, în timp ce alte 81 de blocuri au înregistrat reduceri la facturi cu 40-50%.

Alți factorii care au influențat ca consumul de energie termică să fie mai mic reprezintă perioada de facturare, care pentru luna februarie curent a fost de 27,7 zile, în timp ce în luna ianuarie curent a fost de 33,7 zile, dar și temperatura exterioară, care, în medie, a fost cu 2,9 grade Celsius mai ridicată față de luna ianuarie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load