Percheziții la Ungheni într-un dosar legat de contrabandă

Percheziții la Ungheni într-un dosar legat de contrabandă

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) fac percheziții la Ungheni într-un dosar legat de contrabandă cu mașini și falsificare a elementelor de identificare a automobilelor.


„Perchizițiile au rezultat în ridicarea obiectelor și documentelor care indică spre săvîrșirea infracțiunii de către figuranți. Mai mult decît atît, procurorii au depistat mijloace de transport cu elemente de identificare falsificate (elemente ale caroseriei și motorului). În cadrul perchezițiilor au fost vizați administratorul unei companii de transport, proprietarul acesteia, dar și o companie care asigura evidența contabilă a agentului economic”, informează Procuratura Generală.


Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în țară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, însumează peste două milioane lei.


Dacă vor fi găsite vinovate, pentru infracțiunea de contrabandă, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 10 ani, iar în cazul persoanelor juridice – amendă de pînă la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.


În cazul falsului în elementele de identificare ale autovehiculelor, acestea riscă o amendă de peste 90 mii lei sau închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load