COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Operațiune de amploare: O grupare implicată în 26 de furturi, reținută

Operațiune de amploare: O grupare implicată în 26 de furturi, reținută

O grupare infracțională, specializată în furturi și jafuri, săvîrșite pe teritoriul raioanelor Hîncești, Cimișlia, Criuleni și Ialoveni a fost destructurată de polițiști.

Pentru anihilarea grupării au fost implicați zeci de polițiști, fiind derulată o amplă operațiune pentru documentarea acțiunilor ilegale ale celor 11 membri ai grupării.

După o monitorizare mai îndelungată a grupării, ca urmare a nouă percheziții autorizate, trei membri ai acesteia au fost reținuți, șapte dintre ei fiind cercetați în stare de libertate. Liderul grupării își ispășește pedeapsa în penitenciar, pentru infracțiuni similare. Membrii grupării au vîrste cuprinse între 15 și 28 de ani, anterior judecați la fel pentru infracțiuni similare.


Potrivit informațiilor acumulate pînă în prezent, fiecare membru avea rolul bine determinat de organizator, gruparea avînd la activ 26 de furturi și jafuri.

Suspecții pătrundeau în locuințele victimelor atît noaptea, cît și ziua, prin efracție, forţînd geamurile sau ușile din termopan, în timp ce proprietarii lipseau de acasă.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat și ridicat de la domiciliile figuranților: bijuterii din aur, laptop-uri, telefoane mobile, instrumente electrice și alte bunuri furate. Suma totală a pagubei la infracțiunile înregistrate depășește 1.500.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load