COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O nouă încercare eșuată de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor

O nouă încercare eșuată de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor

Mai mulți judecători care au mers la Adunarea Generală a Judecătorilor părăsesc sala, după ce s-a anunțat că nu este cvorum.

Judecătorul Aureliu Postică, care și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a anunțat că nu există cvorum pentru Adunare, însă ședința poate continua, pentru ca judecătorii să poată discuta.

Acesta a venit cu apelul să nu fie împiedicați „să ne întrunim”. După anunțul lui Postică, majoritatea judecătorilor au decis să părăsească sala.

Conform estimărilor, la ședință au venit în jur de 160-170 de magistrați.

Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie, care a revocat actuala componență a CSM, a decis să se întrunească astăzi într-o nouă ședință pentru a alege noua componență a Consiliul. Pentru a obține funcția de membru al CSM și-au exprimat intenția 14 judecători.


Premierul Maia Sandu a transmis un mesaj înainte de încercarea de a se organiza o nouă Adunare Generală a Judecătorilor. Ea a făcut un „apel către toți judecătorii onești, care se gîndesc să meargă la această adunare din dorința sinceră de a schimba lucrurile spre bine”.

„Nu vă lăsați manipulați de grupuri de interese și nu cădeți în capcana lor. Din păcate, intenția reală a celor care stau în spatele acestui eveniment este blocarea reformelor inițiate de Guvern și protejarea judecătorilor care de-a lungul timpului au călcat în picioare legea și drepturile fundamentale ale omului”, a transmis Maia Sandu.

Marți, 22 octombrie, președintele CSM, Dorel Musteață, care a fost revocat din funcție împreună cu toți membrii CSM la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, a venit cu un mesaj către sistemul judecătoresc din Republica Moldova, atenționînd că niciun membru CSM nu își va prezenta demisia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load