COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O grădiniţă din Rezina, invadată de şobolani (VIDEO)

O grădiniţă din Rezina, invadată de şobolani (VIDEO)

Condiţii de Evul Mediu la grădiniţa numărul şase din Rezina. Cea mai mare instituţie preşcolară din oraş se află într-o stare deplorabilă.

Şobolanii mişună ca la ei acasă prin bucătărie şi în sălile de curs în care stau copiii, iar din cauza unei defecţiuni electrice, bucătăresele s-au curentat.

Autorităţile promit că vor interveni, dar nu se ştie cînd. Pentru că reţeaua electrică e veche, la bucătărie a izbucnit un incendiu. Explozia s-a auzit tocmai pînă la grupele unde sînt copii.


Tot atunci, bucătăresele au fost electrocutate la locul de muncă.

Şi asta nu e tot. Atît părinţii, cît şi angajaţii se plîng că în grupe şi în bucătărie sînt şobolani.

Că sînt probleme, o recunoaşte şi administraţia grădiniţei. Explicaţia este că niciodată nu s-a făcut o reparaţie totală a clădirii.

Totuşi, o soluţie există. Grădiniţa nr.6 din Rezina ar urma să fie reparată capital din banii oferiţi de Guvernul Romîniei. Nu se ştie deocamdată cînd vor fi alocate fondurile. Primarul oraşului Rezina spune că este gata să intervină din bugetul local.

Condiţiile insalubre de la gradiniță au ajuns şi la urechile reprezentanților ANSA. Aceștia au prescris încă din 2016, că administratorii grădiniţei trebuie să facă o reparaţie capitală în blocul alimentar. Buget anual al grădiniţei este de peste 6,6 milioane lei. Instituţia preşcolară este frecventată de 360 de copii şi dispune de 64 de angajaţi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load