COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Nu ignora filmul alb-negru, el are multe capodopere!

Nu ignora filmul alb-negru, el are multe capodopere!

Nu trebuie să ignorați filmul alb-negru, deoarece în imagine alb-negru au fost create o mulțime de capodopere, căci cel mai important în film nu este culoarea, stereoscopia, efectele nebune, ci ceea ce te-a provocat să plîngi, să rîzi sau să te sperii.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.

Vorbind despre regizorii care l-au influențat foarte mult, Andrei Koncealovski l-a menționat pe Federico Fellini, care a început ca caricaturist.


"Ce este caricatura? Este alegerea acelor trăsături care pot provoca ironie. Este întotdeauna o exagerare, ceva de ce poți rîde sau zîmbi. Această capacitate de a găsi lucruri amuzante în relații, în personaje, în situații, a trecut prin toată creația sa", a subliniat renumitul regizor, scenarist și producător rus.

Andrei Koncealovski a menționat că cel mai iubit erou al lui Fellini este clovnul și chiar a creat filmul "Clovnii" ("I clowns").

”Apropo, în această peliculă despre clovni, despre circ, există momente în care plîngem, pentru că ne pare rău de acești eroi. În acest sens, Fellini este unul dintre minunații artiști, care mereu a găsit momentul care să-i permită să-și simpatizeze personajele. Foarte des în filme se întîmplă că nu compătimim personajul rău și așteptăm ca acesta să fie ucis. Iar Fellini a găsit oameni răi pe care i-a iubit, iar nouă, de asemenea, ne pare rău pentru ei. A simpatiza un răufăcător este caracteristica unei mari persoane umane", a subliniat renumitul regizor și scenarist rus.

"Vorbind despre Fellini, vreau să dau un sfat separat: nu ignorați filmul alb-negru. Astăzi, mulți spun despre el: "Vai, acesta este un film vechi, neinteresant. Vreau unul colorat!". În imagine alb-negru au fost create multe capodopere. Pentru că principalul lucru nu este culoarea, stereoscopia, anumite efecte nebune, dar cel mai important este atunci cînd ceva te-a emoționat, te-a făcut să plîngi, să rîzi sau te-a speriat", a scris în concluzie Andrei Koncealovski.

Trebuie de remarcat faptul că multe capodopere ale cinematografiei moldovenești pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load